Οι Πρεσβευτές της Ιδέας μας

Έφηβοι που ανήκουν πλέον στην ομάδα του Teens4greece, φροντίζουν για τη διάχυση της ιδέας μας και κάνουν γνωστό το Teens4greece στις κοινότητες τους.

Οι Ambassadors θα έχουν παραπάνω αρμοδιότητες από έναν απλό χρήστη του forum. Οι εκπρόσωποι της ιδέας θα μπορούν να προτείνουν νέα θέματα για το φόρουμ, θα υπάρχει συχνή επικοινωνία, έτσι ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις περαιτέρω δράσεις.

Το Teens4greece δυναμώνει. Η φωνή μας δυναμώνει.

Άννα Ταράση, 17 ετών

Είμαι μέλος του Eurochild’s Children Council και πιστεύω πως τα δικαιώματα των παιδιών είναι πολύ σημαντικά. Συμμετέχω σε Model United Nations στο σχολείο και σε debates.

Επίσης μου αρέσει πολυ το θέατρο και το τραγούδι και συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις. Γενικά μου αρέσει να βοηθάω κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ (πχ μέσω του σχολείου) και συγκεκριμένα βοηθάω στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Prolepsis Institute.

Στο Teens4greece συμμετέχω γιατί πιστεύω πως μπορώ να αλλάξω τα πράγματα και ενδιαφέρομαι για την χώρα μου.

Αριστοφάνης Καστριτσέας, 18 ετών

Έγινα ambassador γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό που λείπει από αυτήν και κυρίως αυτό που λείπει από τους νέους της, είναι η επίγνωση πάνω σε θέματα διεθνούς χαρακτήρα. Το teens4greece είναι μια πλατφόρμα που επιδιώκει όχι μόνο την ενημέρωση μαθητών όσο αναφορά τέτοια θέματα αλλά και την εμπλοκή εφήβων μέσα από πολλές δραστηριότητες.

Επίσης συμμετέχω σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ (MUN), στο European Youth Parliament και είμαι εθελοντής στο YouSmile.

Φίλιππος Ζαχαριάδης-Awad, 18 ετών

Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο, παίζω κιθάρα ή ακορντεόν, πηγαίνω για τένις, βλέπω επιστημονικά βίντεο στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν τα ιδιαίτερα για τα μαθήματα των Πανελληνίων μετράνε σαν εξωσχολικές δραστηριότητες όμως κάνω ιδιαίτερα και στα τέσσερα μαθήματα που θα δώσω.

Θεωρώ ότι, παρά τη σχετική έλλειψη χρόνου στη Γ’ Λυκείου, είναι η τελευταία μου ουσιαστική ευκαιρία να βοηθήσω κάπως σε αυτό το έργο, και καταλαβαίνω ότι είναι καίριο να μάθει ο κόσμος γι’ αυτό. Άλλωστε, θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβω κάτι υπεύθυνο, εμπειρία που θα μου χρειαστεί στην ενήλικη ζωή.

Βασίλης Μπουμπής, 17 ετών

’Η δύναμη της καρδιάς είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεται ο άνθρωπος για να βελτιώσει τον κόσμο. Αυτό το στοιχείο υπάρχει άφθονο στα παιδιά γι’ αυτό εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι οι στόχοι φαίνονται άπιαστοι, προτού ασχοληθείς ουσιαστικά.

 

Έχω το καθήκον να ευαισθητοποιήσω και εγώ με την σειρά μου αυτά τα παιδιά. Αλλά και επειδή έτσι θα έχω συμβάλει και εγώ στο να βελτιώσω την Ελλάδα!

Οδυσσέας Βλαχονικολός, 19  ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη μουσική και τον αθλητισμό.

Η αλλαγή του σημερινού  πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί κυρίως από τους νέους. Οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

Κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει με την δική του άποψη. Ειδικά στο teens4greece που σου δίνει την δυνατότητα να υποβάλλεις τις δικές σου προτάσεις για τα σημερινά προβλήματα

Η Αλκμήνη Λαΐου,17 ετών

’Εχω ασχοληθεί για πέντε συνεχόμενα χρόνια με το  MUN (Model United Nations) και είχα την τιμή να βρίσκομαι στην θέση του Deputy Secretary General στο συνέδριο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ήμουν για εννέα χρόνια μέλος ομάδας καλαθοσφαίρισης, καθώς και αθλήτρια στίβου.

Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε η αλλαγή που θα θέλαμε να δούμε στον κόσμο και μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δίνεται στον καθένα η δυνατότητα να παραθέσει απόψεις, προβληματισμούς και λύσεις με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν τον τόπο μας. Αυτή η προοπτική επίλυσης προβλημάτων από νέους με εμπνέει και θα ήθελα να δράσω κι εγώ ενεργά.

Νίκος Μόκας, 17 ετών

Στον προσωπικό μου χρόνο ασχολούμαι με ρητορικους αγώνες και αθλητισμός όπως το τένις.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αν δυναμώσει αρκετά ίσως και αρκετοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να την συμβουλεύονται και να καταθέτουν διάφορες νέες και καινοτόμες ιδέες αλλά να αποτελέσει για εκείνους και μια πηγή έμπνευσης. Μέσα απο τις διάφορες συζητήσεις ο καθένας δύναται να στοχαστεί αλλά και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του καθώς και πως θα τον βελτιώσει. Συνοψίζοντας νομίζω πως αν η συγκεκριμένη πλατφόρμα προωθηθεί σωστά έχει αρκετές δυνατότητες.

Νίκη Παρασκευοπούλου, 18 ετών

Η αγαπημένη μου εξωσχολική δραστηριότητα είναι το ΜUN. Μέχρι στιγμής, έχω λάβει μέρος σε 23 συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών έχοντας αναλάβει διάφορους ρόλους. Ακόμα, ασχολούμαι με δραστηριότητες Forensics όπως Debate, Duet Acting και Impomptu speaking. Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις παγκόσμιες εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία.

Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα του teens4greece καθώς προάγει τον διάλογο μεταξύ των νέων, ο οποίος είναι κατά την γνώμη μου απαραίτητος για την πρόοδο της χώρας μας.

Νίκος Μυλωνάς, 17 ετών

Όπως όλοι ξέρουμε σύμφωνα με έρευνες η ελληνική νεολαία τεκμηριώνεται ως μια νεολαία η οποία έχει απομακρυνθεί από την πολιτική. Ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και άλλων συνοδών προβλημάτων που πλήττουν τη χώρα μας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για τα πολιτικά δρώμενα.

Ευελπιστώ ότι μέσα από το teens4greece θα έχω τη δυνατότητα να  μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις ιδέες μου μαζί με άλλους Ambassadors, να γνωρίσω συνομηλίκους μου καθώς και να βρίσκομαι σε ένα κλίμα αλληλοϋποστήριξης και ομαδικότητας. Τέλος, ο απώτερος στόχος και ικανοποίηση για μένα θα ήταν να ευαισθητοποιήσουμε πολιτικά και κοινωνικά όσο το δυνατόν περισσότερους έφηβους  και να μην μένουν αδρανείς και αμέτοχοι σε όλο αυτό.

Γιώργος Αξαρλής, 18 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με προσομοιώσεις θεσμικών οργάνων, όπως το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP), με το μπάσκετ, την φωτογραφία, το σαξόφωνο, καθώς και την ανάγνωση βιβλίων πολιτικής και οικονομίας.

Εμείς οι νέοι της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με το Teens4greece μας δίνετε μια απίστευτη δυνατότητα. Να αποδείξουμε στον κόσμο ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ο νωχελικός λαός που τα στερεότυπα λόγω της κρίσης μας έβγαλαν να είμαστε. Να αποδείξουμε ότι εμείς οι νέοι δεν είμαστε το απαθές κομμάτι του πληθυσμού. Αλλά αντίθετα ότι βρίσκουμε μία ευκαιρία και την αρπάζουμε. Την ευκαιρία να μπορέσουμε να κάνουμε την φωνή μας δυνατή. Και μέσω της φωνής αυτής να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να προετοιμάσουμε  το αισιόδοξο μέλλον που αξίζει σε εμάς τους νέους Έλληνες. Ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους. Ένα μέλλον για πνευματική και οικονομική ανάπτυξη. Πιστεύουμε στους νέους, πιστεύουμε στην Ελλάδα παρόλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης που πέρασε η χώρα μας.

Μάρη Σκοπελίτη, 18 ετών

Λατρεύω τον χορό, τη μαγειρική, τις καταδύσεις και τα ταξίδια. Το μεγαλύτερο όμως πάθος μου είναι να συμμετέχω ενεργά -είτε ως εκπρόσωπος, είτε ως πρόεδρος- σε διεθνή συνέδρια (MUN/EYP).

Παρότι ζούμε σε μία εποχή τεράστιου όγκου πληροφοριών, οι οποίες διαδίδονται ταχύτατα, παρότι παντού υπάρχουν «ενημερωμένα» groups ανθρώπων σε φλέγοντα παγκόσμια ζητήματα, η ουσιαστική ενημέρωση κι ενασχόληση των ανθρώπων παραμένει αντιστρόφως ανάλογη. Μετέχοντας στο Teens4greece επιθυμώ να εμποδίσω την αναπαραγωγή ανούσιων social influencers, που αρκούνται στο να προβάλλουν λανθασμένα πρότυπα, επιβραβεύοντας την αποχή από επίκαιρα ζητήματα, ουσιαστικής και όχι επιφανειακής βαρύτητας. Θεωρώ πως είναι καιρός η νέα γενιά να έχει ως πρότυπα άτομα που καταβάλλουν προσπάθειες να αλλάξουν τον κόσμο.

Αντιγόνη Ταγάρα, 17 ετών

Μου αρέσει η ποίηση και η ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων (κυρίως αυτά με το ιστορικό περιεχόμενο). Εκτός απο τα παραπάνω στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να γυμνάζομαι και να περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα καθώς και η παρακολούθηση μαθημάτων πιάνου.

Είναι γεγονός πως στην σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν πολλά ζητήματα προς λύση. Ως νέα της χώρας μου θεωρώ υποχρέωση  μου να προσπαθώ να συμβάλω στην επίλυση αυτών των ζητημάτων . Άλλωστε αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς οι νέοι που το μέλλον μας ανήκει δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κανείς

Λάμπρος Κωνσταντέλλος, 18 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ακούω μουσική, ασχολούμαι με τον αθλητισμό, την ρομποτική και την ρητορική.

Πιστεύω ότι εφόσον έχεις θέληση και πίστη στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα στην ζωή σου. Κάνεις λάθη, τα παραδέχεσαι, μαθαίνεις από αυτά και συνεχίζεις δυνατότερος. Είμαι ένας άνρθωπος με πείσμα και ισχυρή προσωπικότητα που βάζει στόχους και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Φώτης Χαλκίδης, 19 ετών

Ειμαι φοιτητης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστημών της εκπαίδευσης και της Αγωγής. Απο μικρή ηλικία εχω αγάπη για την μουσική και γι αυτο ασχολούμαι με αυτη μεχρι και σήμερα, ξεκίνησα απο το τοπικό ωδειο της περιοχής μου ενώ περασα με εξετάσεις στην παιδική σκηνη της Εθνικής λυρικής σκηνής.
Στην συνέχεια ημουν στην Οπερα Νέων μεχρι και το 2019 και πλέον συνεχίζω μουσικές σπουδές. Περα όμως απ την μουσική ειχα εντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και γι αυτο, πηρα μερος στις εκλογές του 2019 και ειμαι εκλεγμένος Διαμερίσματος Σύμβουλος Ταύρου στο Δημο Μοσχάτου-Ταυρου και ασχολούμαι με τις Κοινωνικές και Εκπαιδευτικές δομές.

 

Θεωρώ πως είναι χρέος όλων των πολιτών να συμμετέχουν στη πολιτική ζωή και ιδίως οι νέοι όπου και άλλωστε σε αυτούς στηρίζετε το μέλλον.

Νάγια Ρουπίνα, 18 ετών

Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι από μικρή με τον χορό, το θέατρο και τον αθλητισμό, ενώ τελευταία ενδιαφέρομαι αρκετά για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της εποχής.

 

Οι νέοι, λοιπόν, οφείλουν ,αξιοποιώντας το εργαλείο της τεχνολογίας, να ενημερώνονται για φλέγοντα προβλήματα της επικαιρότητας και να δρουν ομαδικά και αποφασιστικά για την  επίλυσή τους.

Μαριάννα Πέιου, 16 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω άρθρα, διηγήματα και ποίηση. Έχω κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς διηγημάτων όπως για το Διήγημα μου : Το Δικαίωμα στο Όνειρο, Με Λένε Ναζλί . To  διήγημα μου βραβεύτηκε ως  5ο βραβείο Διηγήματος από τις Εκδόσεις Πατάκη και από τα  Bravo Sustainability Dialogue & Awards . Επίσης, το διήγημα μου εκδόθηκε για το 2o Mαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO προκειμένου να διαδοθεί .

Επιπλέον έχω συμμετάσχει σε ποικίλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών και πρόκειται να συμμετάσχω και στο HARVARN MUN στην Βοστώνη των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020.Τέλος για 2η συνεχομένη χρονιά ανήκω στην ομάδα Μαθητές -Πρέσβεις του ΕΚ (Junior Ambassadors) και έχω μάλιστα συμμετάσχει στο Parlamentarium του Ευρωπαικου Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το 2018.

Χρήστος Τσιάντας, 15 ετών

Ασχολούμαι με συνέδρια προσομειωσεις των συνελεύσεων του ΟΗΕ ,ενδιαφέρομαι για την επικαιρότητα αρθρογραφώντας και διαβάζοντας ποίηση .

Στο Teens4greece  για πρώτη φορά δεν υπάρχει σε συζητήσεις για την κρίση διάθεση για κριτική και καταλογισμό ευθυνών αλλά υπάρχει διάθεση για την εύρεση νεοτεριστικων μέτρων που στοχεύουν στη λύση του προβλήματος και όχι σε επικοινωνιακά Show. Παράλληλα είδα μια φορά σε αυτή τη χώρα η γνώμη των εφήβων να μετράει και να μην υπάρχει η αντίληψη ότι οι έφηβοι δεν μπορούν να έχουν γνώμη για τόσο σοβαρά θέματα .Ενσταιρνιζομαι απόλυτα τη φιλοσοφία της πρωτοβουλίας και για το λόγο αυτό συμμετέχω σε αυτή.

Ραφαήλ Αγγελής, 17 ετών

Έχω συμμετάσχει στην ΚΔ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και έχω λάβει μέρος σε μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN). Είμαι μαθητής εθελοντής στο Χαμόγελο του παιδιού (yousmile) ενώ παράλληλα είμαι μέλος των Νέων Φίλων της Φύσης στην Ελλάδα.
Πιστεύω ότι ως έφηβοι, μαθητές και άμεσα ενδιαφερόμενοι για μεγάλο μέρος των πολιτικών αποφάσεων έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να εκφράζουμε την άποψη μας δημοκρατικά.  Η γενιά μας όμως οφείλει και μπορεί να αλλάξει τα τωρινά δεδομένα, οικοδομώντας με αυτόν τον τρόπο μια καλύτερη κοινωνία.

Εύα Ταχταλίδου, 16 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το Θέατρο, τη δημιουργική γραφή και συμμετέχω σε αγώνες επιχειρηματολογίας.

 

O λόγος για τον οποίο θέλησα να γίνω ambassador στο Teens4Greece είναι διότι ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως για τα θέματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη κοινωνία και ιδίως τους εφήβους αλλά και γιατί θέλω να συνδράμω ενεργά στην επίλυση τους μέσα από το βήμα που μου δίνεται.

Γιώργος Χαλβατσιώτης, 16 ετών

Συνήθως στον ελεύθερο μου χρόνο ακούω μουσική και παίζω βιντεοπαιχνίδια. Μου αρέσουν επίσης πολύ το σκάκι, οι ξένες γλώσσες (αυτόν τον καιρό μαθαίνω σουηδικά) και η ρητορική. Συμμετέχω, τέλος, και σε διάφορα εξωσχολικά προγράμματα, λαμβάνοντας μέρος σε πολλά Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations – MUN), καθώς και σε διοργανώσεις και διεθνείς συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (European Youth Parliament – EYP).

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς τους νέους να λαμβάνουμε μέρος σε παρόμοιες δράσεις και σταδιακά να μετατραπούμε σε ενεργούς πολίτες. Θα ήθελα, λοιπόν, όχι μόνο να αποκτήσω ο ίδιος ένα μεγαλύτερο εύρος γνώσεων πάνω σε θέματα που αφορούν την πολιτεία, αλλά και να μεταδώσω το ενδιαφέρον αυτό και στο σύνολο της γενιάς μας.

Γρηγόρης Κυριάκου, 17 ετών

Ασχολούμαι εδώ και 11 χρόνια με την μουσική, παίζοντας βιολί, είμαι πρόσκοπος και συμμετέχω σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ (MUN).»

Ζούμε σε μία περίοδο που δυστυχώς ή ευτυχώς, οι νέοι είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Οι νέοι όμως δεν έχουν το πάτημα να εκφράσουν τις νέες και καινοτόμες ιδέες, αυτές που πραγματικά θα αλλάξουν τον κόσμο. Το «teens4greece» προσφέρει αυτό το πάτημα. Έγινα ambassador διότι πιστεύω πως μπορώ, σε συνεργασία με συνομηλίκους μου, να φέρουμε μια αλλαγή.

Θεοδώρα Νικολάου, 17 ετών

Στον ελεύθερο μου ασχολούμαι με τον χορό ενώ τον τελευταίο καιρό αρθρογραφω σε τοπικές ιστοσελίδες και γράφω διηγήματα.

Το Teens4greece δίνει την δυνατότητα στη νέα γενιά, που έχει βιώσει και την οικονομική κρίση και την πολιτική αστάθεια των τελευταίων ετών, να έχει μια ισχυρή φωνή. Είναι σημαντικό στην εποχή μας να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς οι ίδιοι είμαστε οι μελλοντικοί εν δυνάμει ρυθμιστές της παρούσας κατάστασης και ότι με την παρουσία μας μπορούμε να επηρεάσουμε τα κοινωνικά τεκταινόμενα.

Νίκος Διονυσάτος,  17 ετών

Είμαι μαθητής Μουσικού Σχολείου, ενώ συμμετέχω εδώ και χρόνια σε θεατρική ομάδα, αλλά και σε εργαστήριο δημιουργικής γραφής. Είμαι πρόεδρος του 15μελούς και έχω πάρει μέρος και σε διάφορα MUN. Έχω εκδόσει διηγήματα και ποιήματα μου από τις Εκδόσεις Βερέττα και έχω κατακτήσει και το 3ο Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Μονόπρακτου.
Τέλος, ήμουν έφηβος βουλευτής στην ΚΔ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και ομιλητής στο TEDxYouth@Rhodes.

Θεωρώ ότι το teens4greece είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Το συγκεκριμένο think tank έρχεται να καλύψει την τεράστια ανάγκη του εφηβικού πληθυσμού της χώρας μας για μαζική έκφραση και επικοινωνία, προνόμια τα οποία θα οδηγήσουν και στην πολυπόθητη Αλλαγή σ’ αυτό τον κόσμο…

Σπύρος Γιαννακάκης, 18 ετών

Από τα πρώτα μου χρονια έδειξα ενδιαφέρον για τα μαθητικά́ συμβούλια και την εκπροσώπηση των συμμαθητριών και συμμαθητών μου για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την υλοποίηση των αιτημάτων μας. Γνώριζα όμως πως όλα μπορούν να επιτευχθούν όχι με την αντίσταση, αλλά́ με τη συνεργασία. Ήταν πράγματα που ήθελα να τα βελτιώσω και τα κατάφερα. Στη Γ’ λυκείου ήμουν πρόεδρος του Μαθητικού́ Συμβουλίου αλλά́ ταυτόχρονα και μέλος της Σχολικής Επιτροπής και εκπρόσωπος όλων των μαθητών στο Δήμο μου.

 

Σήμερα, ως φοιτητής της Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θέλω να ασχοληθώ με ευρύτερα πολιτικά ζητήματα. Είμαι πεπεισμένος πως τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν και αισιόδοξος πως αυτό μπορεί να γίνει σύντομα. Είναι η σειρά μας ως νέα γενιά να πάρουμε τη σκυτάλη και να αποδείξουμε ότι με τις πρόσφορες ενέργειες κάθε τομέας μπορεί να βελτιωθεί.

Δέσποινα Φρονιμοπούλου, 17 ετών

Ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός για την περίπτωσή μου είναι : ενήλικη πριν την ώρα της! Μια υποτροφία σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης στην ηλικία των δεκαέξι με έκαναν να εγκαταλείψω την ακριτική ζωή του χωριού στο Κιλκίς και να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Έκτοτε συμμετέχω σε πανελλήνιους αγώνες ρητορικής, debates, ΜUNs, παγκόσμια προγράμματα διπλωματίας, ενώ παράλληλα ζω μόνη μου πλένοντας πιάτα. Επιπλέον δραστηριοποιούμαι στο χώρο της ποντιακής παράδοσης ως χορεύτρια, διοργανώτρια ακόμη και ως οργανοπαίχτης! Συχνά αρθρογραφώ για τοπικές εφημερίδες και έχω δώσει δύο συνεντεύξεις σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Γίνεται σαφές πως το Teens4Greece αποτελεί ένα μέσο που μου επιτρέπει να αλληλοεπιδράσω με νέους οι οποίοι έχουν μεράκι, όραμα και θέληση! Όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά σκιαγραφούν ένα δυναμικό σύνολο ανθρώπων εξασφαλίζει μία Ελλάδα ελεύθερη, εξελιγμένη και προοδευτική!

Θοδωρής Κανελλόπουλος, 16 ετών

Είμαι και εγώ ένας νέος που μεγάλωσε στην Ελλάδα της κρίσης, κάτι το οποίο μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ πιο ενεργά με τα πολιτικά πράγματα της χώρας μου, και όχι μόνο. Συμμετέχω στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, υπήρξα πολλές φορές μέλος των πενταμελών και δεκαπενταμελών συμβουλίων του σχολείου μου, αναλαμβάνοντας συχνά θέσεις ευθύνης και είμαι ενεργό μέλος του ομίλου πολιτικής στο σχολείου μου, στο πλαίσιο του οποίου έχω επιλεγεί αρκετές φορές να συμμετάσχω σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Στηρίζω αποφασιστικά την πρωτοβουλία του teens4greece, καθώς θεωρώ ότι μόνο η νέα γενιά μπορείνα μας βγάλει από αυτόν τον άτυπο «βάλτο», από τον οποίο ανέκαθεν η χώρα μας προσπαθούσε να δραπετεύσει. Η γέννηση νέων ιδεών, η εύρεση καινοτόμων λύσεων, καθώς και η εκάστοτε προσπάθειαμεταλαμπάδευσης αυτών των αξιών στους συνομηλίκους μας, αποτελούν, κατά την άποψή μου, ταθεμέλια, με βάση τα οποία πρέπει, εμείς οι νέοι, να αναδιαμορφώσουμε τη χώρα μας.

Δημήτρης Βλάχος, 17 ετών

Συμμετέχω σε μαθητικά συνέδρια και Μοντέλα του ΟΗΕ (MUN), σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς καθώς και φιλανθρωπικές δράσεις. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η ενασχόληση μου με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θεωρώ πως θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας πάνω σε θέματα που αφορούν άτομα με ανάγκες διαφορετικές από το ευρύτερο σύνολο της κοινωνίας.

Επιλέγω να γίνω Ambassador έτσι ώστε να μπορέσω να συμμετέχω ενεργά και αποφασιστικά στη διαμόρφωση του δικού μας μέλλοντος, σαν επόμενη γενιά υπεύθυνων και κατάλληλα ενημερωμένων πολιτών.