Οι Πρεσβευτές της Ιδέας μας

Έφηβοι 13-18 ετών που ανήκουν πλέον στην ομάδα του Teens4greece, φροντίζουν για τη διάχυση της ιδέας μας και κάνουν γνωστό το Teens4greece στις κοινότητες τους.

Οι Ambassadors θα έχουν παραπάνω αρμοδιότητες από έναν απλό χρήστη του forum. Οι εκπρόσωποι της ιδέας θα μπορούν να προτείνουν νέα θέματα για το φόρουμ, θα υπάρχει συχνή επικοινωνία, έτσι ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις περαιτέρω δράσεις.

Το Teens4greece δυναμώνει. Η φωνή μας δυναμώνει.

Άννα Ταράση, 16 ετών

Είμαι μέλος του Eurochild’s Children Council και πιστεύω πως τα δικαιώματα των παιδιών είναι πολύ σημαντικά. Συμμετέχω σε Model United Nations στο σχολείο και σε debates.

Επίσης μου αρέσει πολυ το θέατρο και το τραγούδι και συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις. Γενικά μου αρέσει να βοηθάω κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ (πχ μέσω του σχολείου) και συγκεκριμένα βοηθάω στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Prolepsis Institute.

Στο Teens4greece συμμετέχω γιατί πιστεύω πως μπορώ να αλλάξω τα πράγματα και ενδιαφέρομαι για την χώρα μου.

Αριστοφάνης Καστριτσέας, 17 ετών

Έγινα ambassador γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό που λείπει από αυτήν και κυρίως αυτό που λείπει από τους νέους της, είναι η επίγνωση πάνω σε θέματα διεθνούς χαρακτήρα. Το teens4greece είναι μια πλατφόρμα που επιδιώκει όχι μόνο την ενημέρωση μαθητών όσο αναφορά τέτοια θέματα αλλά και την εμπλοκή εφήβων μέσα από πολλές δραστηριότητες.

Επίσης συμμετέχω σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ (MUN), στο European Youth Parliament και είμαι εθελοντής στο YouSmile.

Φίλιππος Ζαχαριάδης-Awad, 17 ετών

Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο, παίζω κιθάρα ή ακορντεόν, πηγαίνω για τένις, βλέπω επιστημονικά βίντεο στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν τα ιδιαίτερα για τα μαθήματα των Πανελληνίων μετράνε σαν εξωσχολικές δραστηριότητες όμως κάνω ιδιαίτερα και στα τέσσερα μαθήματα που θα δώσω.

Θεωρώ ότι, παρά τη σχετική έλλειψη χρόνου στη Γ’ Λυκείου, είναι η τελευταία μου ουσιαστική ευκαιρία να βοηθήσω κάπως σε αυτό το έργο, και καταλαβαίνω ότι είναι καίριο να μάθει ο κόσμος γι’ αυτό. Άλλωστε, θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβω κάτι υπεύθυνο, εμπειρία που θα μου χρειαστεί στην ενήλικη ζωή.

Βασίλης Μπουμπής, 17 ετών

’Η δύναμη της καρδιάς είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεται ο άνθρωπος για να βελτιώσει τον κόσμο. Αυτό το στοιχείο υπάρχει άφθονο στα παιδιά γι’ αυτό εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι οι στόχοι φαίνονται άπιαστοι, προτού ασχοληθείς ουσιαστικά.

 

Έχω το καθήκον να ευαισθητοποιήσω και εγώ με την σειρά μου αυτά τα παιδιά. Αλλά και επειδή έτσι θα έχω συμβάλει και εγώ στο να βελτιώσω την Ελλάδα!

Οδυσσέας Βλαχονικολός, 18  ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη μουσική και τον αθλητισμό.

Η αλλαγή του σημερινού  πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί κυρίως από τους νέους. Οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

Κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει με την δική του άποψη. Ειδικά στο teens4greece που σου δίνει την δυνατότητα να υποβάλλεις τις δικές σου προτάσεις για τα σημερινά προβλήματα

Η Αλκμήνη Λαΐου,17 ετών

’Εχω ασχοληθεί για πέντε συνεχόμενα χρόνια με το  MUN (Model United Nations) και είχα την τιμή να βρίσκομαι στην θέση του Deputy Secretary General στο συνέδριο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ήμουν για εννέα χρόνια μέλος ομάδας καλαθοσφαίρισης, καθώς και αθλήτρια στίβου.

Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε η αλλαγή που θα θέλαμε να δούμε στον κόσμο και μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δίνεται στον καθένα η δυνατότητα να παραθέσει απόψεις, προβληματισμούς και λύσεις με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν τον τόπο μας. Αυτή η προοπτική επίλυσης προβλημάτων από νέους με εμπνέει και θα ήθελα να δράσω κι εγώ ενεργά.

Νίκος Μόκας, 16 ετών

Στον προσωπικό μου χρόνο ασχολούμαι με ρητορικους αγώνες και αθλητισμός όπως το τένις.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αν δυναμώσει αρκετά ίσως και αρκετοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να την συμβουλεύονται και να καταθέτουν διάφορες νέες και καινοτόμες ιδέες αλλά να αποτελέσει για εκείνους και μια πηγή έμπνευσης. Μέσα απο τις διάφορες συζητήσεις ο καθένας δύναται να στοχαστεί αλλά και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του καθώς και πως θα τον βελτιώσει. Συνοψίζοντας νομίζω πως αν η συγκεκριμένη πλατφόρμα προωθηθεί σωστά έχει αρκετές δυνατότητες.

Νίκη Παρασκευοπούλου, 16 ετών

Η αγαπημένη μου εξωσχολική δραστηριότητα είναι το ΜUN. Μέχρι στιγμής, έχω λάβει μέρος σε 15 συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών έχοντας αναλάβει διάφορους ρόλους. Ακόμα, ασχολούμαι με δραστηριότητες Forensics όπως Debate, Duet Acting και Impomptu speaking. Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις παγκόσμιες εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία.

Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα του teens4greece καθώς προάγει τον διάλογο μεταξύ των νέων, ο οποίος είναι κατά την γνώμη μου απαραίτητος για την πρόοδο της χώρας μας.

Νίκος Μυλωνάς, 16 ετών

Όπως όλοι ξέρουμε σύμφωνα με έρευνες η ελληνική νεολαία τεκμηριώνεται ως μια νεολαία η οποία έχει απομακρυνθεί από την πολιτική. Ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και άλλων συνοδών προβλημάτων που πλήττουν τη χώρα μας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για τα πολιτικά δρώμενα.

Ευελπιστώ ότι μέσα από το teens4greece θα έχω τη δυνατότητα να  μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις ιδέες μου μαζί με άλλους Ambassadors, να γνωρίσω συνομηλίκους μου καθώς και να βρίσκομαι σε ένα κλίμα αλληλοϋποστήριξης και ομαδικότητας. Τέλος, ο απώτερος στόχος και ικανοποίηση για μένα θα ήταν να ευαισθητοποιήσουμε πολιτικά και κοινωνικά όσο το δυνατόν περισσότερους έφηβους  και να μην μένουν αδρανείς και αμέτοχοι σε όλο αυτό.

Γιώργος Αξαρλής, 17 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με προσομοιώσεις θεσμικών οργάνων, όπως το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP), με το μπάσκετ, την φωτογραφία, το σαξόφωνο, καθώς και την ανάγνωση βιβλίων πολιτικής και οικονομίας.

Εμείς οι νέοι της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με το Teens4greece μας δίνετε μια απίστευτη δυνατότητα. Να αποδείξουμε στον κόσμο ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ο νωχελικός λαός που τα στερεότυπα λόγω της κρίσης μας έβγαλαν να είμαστε. Να αποδείξουμε ότι εμείς οι νέοι δεν είμαστε το απαθές κομμάτι του πληθυσμού. Αλλά αντίθετα ότι βρίσκουμε μία ευκαιρία και την αρπάζουμε. Την ευκαιρία να μπορέσουμε να κάνουμε την φωνή μας δυνατή. Και μέσω της φωνής αυτής να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να προετοιμάσουμε  το αισιόδοξο μέλλον που αξίζει σε εμάς τους νέους Έλληνες. Ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους. Ένα μέλλον για πνευματική και οικονομική ανάπτυξη. Πιστεύουμε στους νέους, πιστεύουμε στην Ελλάδα παρόλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης που πέρασε η χώρα μας.

Βασιλική Ταγάρα, 17 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με μουσικά όργανα όπως το  βιολί, το πιάνο και το μπουζούκι καθώς και με κλασσικό και σύγχρονο χορό.

Το Teens4greece φαίνεται μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια συσπείρωσης του εφηβικού κόσμου της χώρας μας προς υλοποίηση οραμάτων σκέψεων και φιλοδοξιών . Είναι αναγκαίο στις μέρες μας οι νέοι να απεγκλωβιστούν από την επιβεβλημένη καθημερινότητα και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους , καθώς με τις ιδέες τους μπορούν να ανατρέψουν κάθε στρεβλό της κοινωνίας αλλά και να διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον

Μάρη Σκοπελίτη, 18 ετών

Λατρεύω τον χορό, τη μαγειρική, τις καταδύσεις και τα ταξίδια. Το μεγαλύτερο όμως πάθος μου είναι να συμμετέχω ενεργά -είτε ως εκπρόσωπος, είτε ως πρόεδρος- σε διεθνή συνέδρια (MUN/EYP).

Παρότι ζούμε σε μία εποχή τεράστιου όγκου πληροφοριών, οι οποίες διαδίδονται ταχύτατα, παρότι παντού υπάρχουν «ενημερωμένα» groups ανθρώπων σε φλέγοντα παγκόσμια ζητήματα, η ουσιαστική ενημέρωση κι ενασχόληση των ανθρώπων παραμένει αντιστρόφως ανάλογη. Μετέχοντας στο Teens4greece επιθυμώ να εμποδίσω την αναπαραγωγή ανούσιων social influencers, που αρκούνται στο να προβάλλουν λανθασμένα πρότυπα, επιβραβεύοντας την αποχή από επίκαιρα ζητήματα, ουσιαστικής και όχι επιφανειακής βαρύτητας. Θεωρώ πως είναι καιρός η νέα γενιά να έχει ως πρότυπα άτομα που καταβάλλουν προσπάθειες να αλλάξουν τον κόσμο.

Αντιγόνη Ταγάρα, 16 ετών

Μου αρέσει η ποίηση και η ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων (κυρίως αυτά με το ιστορικό περιεχόμενο). Εκτός απο τα παραπάνω στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να γυμνάζομαι και να περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα καθώς και η παρακολούθηση μαθημάτων πιάνου.

Είναι γεγονός πως στην σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν πολλά ζητήματα προς λύση. Ως νέα της χώρας μου θεωρώ υποχρέωση  μου να προσπαθώ να συμβάλω στην επίλυση αυτών των ζητημάτων . Άλλωστε αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς οι νέοι που το μέλλον μας ανήκει δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κανείς

Λάμπρος Κωνσταντέλλος, 17 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ακούω μουσική, ασχολούμαι με τον αθλητισμό, την ρομποτική και την ρητορική.

Πιστεύω ότι εφόσον έχεις θέληση και πίστη στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα στην ζωή σου. Κάνεις λάθη, τα παραδέχεσαι, μαθαίνεις από αυτά και συνεχίζεις δυνατότερος. Είμαι ένας άνρθωπος με πείσμα και ισχυρή προσωπικότητα που βάζει στόχους και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.