Οι Πρεσβευτές της Ιδέας μας

Έφηβοι 13-18 ετών που ανήκουν πλέον στην ομάδα του Teens4greece, φροντίζουν για τη διάχυση της ιδέας μας και κάνουν γνωστό το Teens4greece στις κοινότητες τους.

Οι Ambassadors θα έχουν παραπάνω αρμοδιότητες από έναν απλό χρήστη του forum. Οι εκπρόσωποι της ιδέας θα μπορούν να προτείνουν νέα θέματα για το φόρουμ, θα υπάρχει συχνή επικοινωνία, έτσι ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις περαιτέρω δράσεις.

Το Teens4greece δυναμώνει. Η φωνή μας δυναμώνει.

Άννα Ταράση, 16 ετών

Είμαι μέλος του Eurochild’s Children Council και πιστεύω πως τα δικαιώματα των παιδιών είναι πολύ σημαντικά. Συμμετέχω σε Model United Nations στο σχολείο και σε debates.

Επίσης μου αρέσει πολυ το θέατρο και το τραγούδι και συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις. Γενικά μου αρέσει να βοηθάω κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ (πχ μέσω του σχολείου) και συγκεκριμένα βοηθάω στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Prolepsis Institute.

Στο Teens4greece συμμετέχω γιατί πιστεύω πως μπορώ να αλλάξω τα πράγματα και ενδιαφέρομαι για την χώρα μου.

Αριστοφάνης Καστριτσέας, 17 ετών

Έγινα ambassador γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό που λείπει από αυτήν και κυρίως αυτό που λείπει από τους νέους της, είναι η επίγνωση πάνω σε θέματα διεθνούς χαρακτήρα. Το teens4greece είναι μια πλατφόρμα που επιδιώκει όχι μόνο την ενημέρωση μαθητών όσο αναφορά τέτοια θέματα αλλά και την εμπλοκή εφήβων μέσα από πολλές δραστηριότητες.

Επίσης συμμετέχω σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ (MUN), στο European Youth Parliament και είμαι εθελοντής στο YouSmile.

Φίλιππος Ζαχαριάδης-Awad, 17 ετών

Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο, παίζω κιθάρα ή ακορντεόν, πηγαίνω για τένις, βλέπω επιστημονικά βίντεο στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν τα ιδιαίτερα για τα μαθήματα των Πανελληνίων μετράνε σαν εξωσχολικές δραστηριότητες όμως κάνω ιδιαίτερα και στα τέσσερα μαθήματα που θα δώσω.

Θεωρώ ότι, παρά τη σχετική έλλειψη χρόνου στη Γ’ Λυκείου, είναι η τελευταία μου ουσιαστική ευκαιρία να βοηθήσω κάπως σε αυτό το έργο, και καταλαβαίνω ότι είναι καίριο να μάθει ο κόσμος γι’ αυτό. Άλλωστε, θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβω κάτι υπεύθυνο, εμπειρία που θα μου χρειαστεί στην ενήλικη ζωή.

Βασίλης Μπουμπής, 17 ετών

’Η δύναμη της καρδιάς είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεται ο άνθρωπος για να βελτιώσει τον κόσμο. Αυτό το στοιχείο υπάρχει άφθονο στα παιδιά γι’ αυτό εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι οι στόχοι φαίνονται άπιαστοι, προτού ασχοληθείς ουσιαστικά.

 

Έχω το καθήκον να ευαισθητοποιήσω και εγώ με την σειρά μου αυτά τα παιδιά. Αλλά και επειδή έτσι θα έχω συμβάλει και εγώ στο να βελτιώσω την Ελλάδα!

Οδυσσέας Βλαχονικολός, 17 ετών

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη μουσική και τον αθλητισμό.

Η αλλαγή του σημερινού  πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί κυρίως από τους νέους. Οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

Κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει με την δική του άποψη. Ειδικά στο teens4greece που σου δίνει την δυνατότητα να υποβάλλεις τις δικές σου προτάσεις για τα σημερινά προβλήματα