The ambassadors of the idea

Teenagers aged 13-18, who now belong to the Teens4greece team, are responsible for sharing the idea and introducing teens4greece to their communities.

The ambassadors will have a bigger role in the forum when compared to a normal user. The ambassadors will be able to propose new topics of discussion and communicate often so that there can be a further discussion on new actions.

Teens4greece is getting stronger. Our voice is getting stronger.

Anna Tarasi, 16 years old

Είμαι μέλος του Eurochild’s Children Council και πιστεύω πως τα δικαιώματα των παιδιών είναι πολύ σημαντικά. Συμμετέχω σε Model United Nations στο σχολείο και σε debates.

Επίσης μου αρέσει πολυ το θέατρο και το τραγούδι και συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις. Γενικά μου αρέσει να βοηθάω κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ (πχ μέσω του σχολείου) και συγκεκριμένα βοηθάω στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Prolepsis Institute.

Στο Teens4greece συμμετέχω γιατί πιστεύω πως μπορώ να αλλάξω τα πράγματα και ενδιαφέρομαι για την χώρα μου.

Aristofanis Kastritseas, 17 years old

Έγινα ambassador γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό που λείπει από αυτήν και κυρίως αυτό που λείπει από τους νέους της, είναι η επίγνωση πάνω σε θέματα διεθνούς χαρακτήρα. Το teens4greece είναι μια πλατφόρμα που επιδιώκει όχι μόνο την ενημέρωση μαθητών όσο αναφορά τέτοια θέματα αλλά και την εμπλοκή εφήβων μέσα από πολλές δραστηριότητες.

Επίσης συμμετέχω σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ (MUN), στο European Youth Parliament και είμαι εθελοντής στο YouSmile.

Philippos Zakhariadis-Awad, 17 years old

Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο, παίζω κιθάρα ή ακορντεόν, πηγαίνω για τένις, βλέπω επιστημονικά βίντεο στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν τα ιδιαίτερα για τα μαθήματα των Πανελληνίων μετράνε σαν εξωσχολικές δραστηριότητες όμως κάνω ιδιαίτερα και στα τέσσερα μαθήματα που θα δώσω.

Θεωρώ ότι, παρά τη σχετική έλλειψη χρόνου στη Γ’ Λυκείου, είναι η τελευταία μου ουσιαστική ευκαιρία να βοηθήσω κάπως σε αυτό το έργο, και καταλαβαίνω ότι είναι καίριο να μάθει ο κόσμος γι’ αυτό. Άλλωστε, θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβω κάτι υπεύθυνο, εμπειρία που θα μου χρειαστεί στην ενήλικη ζωή.

Vasilis Boubis, 17 years old

’Η δύναμη της καρδιάς είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεται ο άνθρωπος για να βελτιώσει τον κόσμο. Αυτό το στοιχείο υπάρχει άφθονο στα παιδιά γι’ αυτό εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι οι στόχοι φαίνονται άπιαστοι, προτού ασχοληθείς ουσιαστικά.

Odysseas Vlachonikolos, 17 years old

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη μουσική και τον αθλητισμό.

Η αλλαγή του σημερινού  πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί κυρίως από τους νέους. Οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

Κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει με την δική του άποψη. Ειδικά στο teens4greece που σου δίνει την δυνατότητα να υποβάλλεις τις δικές σου προτάσεις για τα σημερινά προβλήματα

Alkmini Laiou, 17 years old

’Εχω ασχοληθεί για πέντε συνεχόμενα χρόνια με το  MUN (Model United Nations) και είχα την τιμή να βρίσκομαι στην θέση του Deputy Secretary General στο συνέδριο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ήμουν για εννέα χρόνια μέλος ομάδας καλαθοσφαίρισης, καθώς και αθλήτρια στίβου.

Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε η αλλαγή που θα θέλαμε να δούμε στον κόσμο και μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δίνεται στον καθένα η δυνατότητα να παραθέσει απόψεις, προβληματισμούς και λύσεις με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν τον τόπο μας. Αυτή η προοπτική επίλυσης προβλημάτων από νέους με εμπνέει και θα ήθελα να δράσω κι εγώ ενεργά.

Nikos Mokas, 16 years old

Στον προσωπικό μου χρόνο ασχολούμαι με ρητορικους αγώνες και αθλητισμός όπως το τένις.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αν δυναμώσει αρκετά ίσως και αρκετοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να την συμβουλεύονται και να καταθέτουν διάφορες νέες και καινοτόμες ιδέες αλλά να αποτελέσει για εκείνους και μια πηγή έμπνευσης. Μέσα απο τις διάφορες συζητήσεις ο καθένας δύναται να στοχαστεί αλλά και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του καθώς και πως θα τον βελτιώσει. Συνοψίζοντας νομίζω πως αν η συγκεκριμένη πλατφόρμα προωθηθεί σωστά έχει αρκετές δυνατότητες.

Niki Paraskevopoulou, 16 years old

Η αγαπημένη μου εξωσχολική δραστηριότητα είναι το ΜUN. Μέχρι στιγμής, έχω λάβει μέρος σε 15 συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών έχοντας αναλάβει διάφορους ρόλους. Ακόμα, ασχολούμαι με δραστηριότητες Forensics όπως Debate, Duet Acting και Impomptu speaking. Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις παγκόσμιες εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία.

Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα του teens4greece καθώς προάγει τον διάλογο μεταξύ των νέων, ο οποίος είναι κατά την γνώμη μου απαραίτητος για την πρόοδο της χώρας μας.

Nikos Milonas, 16 years old

Όπως όλοι ξέρουμε σύμφωνα με έρευνες η ελληνική νεολαία τεκμηριώνεται ως μια νεολαία η οποία έχει απομακρυνθεί από την πολιτική. Ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και άλλων συνοδών προβλημάτων που πλήττουν τη χώρα μας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για τα πολιτικά δρώμενα.

Ευελπιστώ ότι μέσα από το teens4greece θα έχω τη δυνατότητα να  μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις ιδέες μου μαζί με άλλους Ambassadors, να γνωρίσω συνομηλίκους μου καθώς και να βρίσκομαι σε ένα κλίμα αλληλοϋποστήριξης και ομαδικότητας. Τέλος, ο απώτερος στόχος και ικανοποίηση για μένα θα ήταν να ευαισθητοποιήσουμε πολιτικά και κοινωνικά όσο το δυνατόν περισσότερους έφηβους  και να μην μένουν αδρανείς και αμέτοχοι σε όλο αυτό.

Efstathios Tagaras, 13 years old

Η ποίηση και η ανάγνωση βιβλίων είναι τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα, ενώ όσο μου περισσεύει χρόνος βγαίνω έξω με τους φίλους μου . Τέλος ασχολούμαι με το τέννις και παρακολουθώ μαθήματα μπουζουκιού και ξένων γλωσσών

 

Ποικίλοι λόγοι με οδήγησαν να θέλω να γίνω ένας από τους ambassadors του teens4greece. Αναλυτικότερα  τα πολύπλευρα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο πολιτισμός μας, με βάζουν καθημερινά σε σκέψεις για τον τρόπο επίλυσης αυτών, μέχρι την στιγμή που ανακάλυψα το Teens4greece. Επιπλέον πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για αναδείξω τις δυνατότητες μου και παράλληλα να συμβάλλω στην αναγέννηση της χώρας μου. Τέλος πιστεύω πως η χώρας μας έχει ανάγκη από ιδέες νέων μυαλών σε αυτούς τους τομείς .